U zaista emotivnoj atmosferi, jučer, 27. lipnja, u prostoru Centra za kulturu otvorena je 30. samostalna izložba fotografija Silvije Butković pod nazivom “Kasom, diko, u svatove”.

Silvija Butković, kako je na otvorenju rečeno, najproduktivnija je autorica Foto-kino kluba Đakovo te su njezine raznolike izložbe do sada postavljene na brojnim mjestima. Ova izložba, postavljena u okviru programa 56. Đakovačkih vezova, dokumentira svatovske zaprege i konjanike, koji su prodefilirali brojnim prijašnjim Vezovima.

U glazbenom programu svojim su skladbama goste počastili Bećarine, Silvijini pratitelji na njezinim brojnim dosadašnjim izložbama, a sam program otvorenja, koji je vodila Vesna Kaselj, bio je iznimno raznolik uz brojne zanimljive goste.

Prvo je okupljene pozdravila predsjednica Foto-kino kluba Đakovo Vlatka Berc rekavši nekoliko lijepih riječi o Silviji, kao inspiraciji ostalim članovima kluba, a zatim je okupljene pozdravio Silvijin dugogodišnji prijatelj i suradnik Marko Sabljaković. Nako toga prigodnu je pjesmu pročitala đakovačka pjesnikinja Suzana Šimunović, a zatim predgovor same izložbe Izv. prof. dr. sc. Tihomir Živić.

Nekoliko riječi rekla je i sama autorica, koja se zahvalila svima koji ju prate sve ove godine, dodavši kako još dugo ne planira ostaviti fotoaparat i da se sigurno neće zaustaviti na 30. izložbi.

Izložbu je otvorenom proglasila direktorica Turističke zajednice Grada Đakova MArija Burek, koja je Silviji zahvalila za dugogodišnju promociju Grada Đakova i posebno njegovih lipicanaca.

Na kraju ove jubilarne izložbe autorica je podijelila zahvalnice, a prije završne pjesme Bećarina mogli smo čuti i pjesmu koju je pročitao Joza Bebrinski.