Video

U nastavku pogledajte videozapise svečanog otvorenja, svečane povorke i ostalih događanja s Đakovačkih vezova.

Svečano otvorenje 56. Đakovačkih vezova

1. srpnja 2022. godine na Strossmayerovom trgu ispred đakovačke katedrale, scenskom slikom “Šokačka sanjarenja” scenarista Mirka Ćurića i redatelja Darka Milasa, svečano su otvoreni 56. Đakovački vezovi. Uz glumce, koji su scenskom slikom prikazali posjet slikara Vlahe Bukovca đakovačkom kraju, na otvorenju su nastupili i glazbeni sastavi te vokalni solisti.

Svečana povorka 56. Đakovačkih vezova

3. srpnja 2022. godine Đakovom je prošla svečana povorka 56. Đakovačkih vezova u kojoj su se sudionici pjesmom, plesom i najljepšim ruhom predstavili okupljenom mnoštvu. U povorci je sudjelovalo oko 50 skupina, 44 svatovske zaprege i 62 jahača, koji su predstavili folklor Slavonije, Baranje i Srijema. Osim njih povorkom su prošli gosti iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, SAD-a, Slovenije, Srbije i Ukrajine – zemlje partnera 56. Đakovačkih vezova.

Svečano otvorenje 55. Đakovačkih vezova

2. srpnja 2021. godine na Strossmayerovom trgu ispred đakovačke katedrale, scenskom slikom “Moja duša bećarska…” scenarista Mirka Ćurića i redatelja Darka Milasa, svečano su otvoreni 55. Đakovački vezovi. Uz glumce, koji su scenskom slikom prikazali život u vrijeme raspadanja seoskih zadruga, na otvorenju su nastupili i brojni glazbeni sastavi te vokalni solisti.

Svečana povorka 55. Đakovačkih vezova

4. srpnja 2021. godine Đakovom je prošla svečana povorka 55. Đakovačkih vezova u kojoj su se sudionici pjesmom, plesom i najljepšim ruhom predstavili okupljenom mnoštvu. U povorci su sudjelovale 43 folklorne skupine koje su predstavile folklor Slavonije, Baranje i Srijema te Mađarske i Bugarske. Osim folklornih skupina, u povorci je sudjelovalo i 30 zaprega te velik broj konjanika.