U Maloj vijećnici Grada Đakova u petak 6.7.2018. je predstavljena Revija 52. Đakovačkih vezova.

Kako je istaknula njezina urednica Jasmina Jurković Petras, ovogodišnja Revija predstavlja novi pogled na vrlo značajnu tiskovnu publikaciju naše međunarodne smotre folklora – Đakovačkih vezova. Na konferenciji je govorio gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, koji je rekao kako se Revija predstavlja prigodno, upravo na dan svečanog otvaranja 52. Đakovačkih vezova, dok je zamjenik gradonačelnika Robert Francem istaknuo kako je riječ o 48. izdanju Revije u kojoj su se ove godine dogodile neke izmjene.

– Nastojali smo Reviju dići na nešto višu razinu i kvalitetnim uredništvom obogatiti vrijednost prateće tiskovine Đakovačkih vezova, rekao je Francem.

Direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek istaknula je da su, kada je riječ o tekstualnom dijelu, izrađivali osobne karte svih sudionika 52. Đakovačkih vezova, odnosno svih onih koji su se prijavili do određenog roka, a postoji ideja da se od iduće godine stave i fotografije društava.

– Novost je da smo i sudionike Malih vezova uvrstili u Reviju, kazala je Burek. Na konferenciji je govorila i Krasanka Kakaš koja potpisuje lekturu i korekturu ovogodišnjeg izdanja.

U uredništvu ovogodišnje Revije su Marija Burek, Katarina Bušić, Robert Francem, Jasmina Jurković Petras i Krasanka Kakaš. Naslovnicu je obikovao Vjekoslav Valetić.

Reviju 52. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.