Program 52. Đakovačkih vezova za četvrtak 5. srpnja donosi nam raznolik program, bit će tu ponešto za ljubitelje hrane, ponešto za ljubitelje tamburaške glazbe, a bit će prilike i pogledati tradicionalne ukrajinske narodne plesove.

U Strossmayerovom parku predstavit će se gosti iz dana Ukrajine, koja je od ove godine prva zemlja partner Đakovačkih vezova. Gosti su pristigli prije nekoliko dana, a u Strossmayerovom parku održat će Radionice tradicionalnih narodnih plesova Nacionalnog centra narodne kulture Muzej Ivan Hončar povodom ukrajinskog Praznika Ivana Kupala. Kako izgleda dio ukrajinskog folklora izveden u srcu Slavonije možete pogledati u Strossmayerovom parku od 18:00 do 20:00 sati.

Svi ljubitelji tradicijske hrane na svoje će doći ako posjete Vezovski šator od 19:00 sati. Tamo se održava posljednja večer Gastrofesta Đakovački vezovi, a na stolu sve goste čekaju kulen i kobasica. Posljednje večeri Gastrofesta održava se Kulenijada/Festival kobasice (Obzor 2020).

Glazbeni program u Vezovskom šatoru započinje u 20:00 sati. Prvo se na pozornicu penju domaći dečki, tamburaški sastav „Brace“, a kada zagriju atmosferu očekuje nas nastup tamburaškog sastava „Bosutski bećari“.

Program 52. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.