Program 52. Đakovačkih vezova za nedjelju 1. srpnja proći će u znaku Malih vezova, gdje će nam se kroz pjesmu, ples i brojne radionice predstaviti najmlađi čuvari tradicijske kulturne baštine.

Program Malih vezova donosi nam nastavak izložbe i radionice Kluba „Kockica“ koja je otvorena od subote 30. lipnja, a u njoj sudjeluje petnaestak izlagača iz cijele Hrvatske sa svojim modelima lego kockica. Svi zainteresirani mogu posjetiti izložbu i radionicu koja se održava na Korzu u bivšem prostoru „Mane“. Izložba je otvorena od 9:00 do 15:00 sati, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

Kao i svake godine, i ove godine očekuje nas Svečana povorka dječjih folklornih skupina u sklopu Malih vezova. Polazak Svečane povorke je ispred Male Crkve u 16:00 sati, a u njoj će sudjelovati brojne dječje folklorne skupine koje su jamac da ne moramo biti zabrinuti za budućnost Đakovačkih vezova.

Nakon Svečane povorke program Malih vezova seli se u Strossmayerov park gdje sve zainteresirane od 17:00 sati očekuju različite radionice za djecu. Radionice u kojima će djeca moći sudjelovati su Čitaj mi, slušam te (Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo), Pucanje kandžijom (Prva kandžijaška udruga Kruševica 2010) Cvitići za kosu (Udruga žena Koritna), Mobili (Dajana Karas), Tkanje na razne načine (Dječji vrtić Zvrk), Šticle (Koviljka i Goran Prebeg / Dječji vrtić Đakovo), Oblikovanjem žice do tradicije našeg kraja (Ana Beljan), Stilizirana sunčana čipka, motivi (Marina Šarčević). Radionica ima pregršt i može se pronaći ponešto za svakoga.

Također, u 17:00 sati, u Strossmayerovom parku kreću nastupi dječjih folklornih skupina, gdje će nam se razne skupine predstaviti kroz pjesmu, ples i igre.

Glazbeni program Vezovskog šatora ovaj puta sprema duplu zabavu budući da sve posjetitelje očekuju nastupi u kojima će se svim posjetiteljima predstaviti „Pravila igre“ i „Slavonia band“.

„Pravila igre“ sve su popularnija grupa koja iz dana u dan ima sve više obožavatelja i zauzima sve više prostora u eteru domaćih radio stanica, dok je „Slavonia band“ poznati domaći tamburaški sastav koji već godinama puni Vezovski šator. Uz ove izvođače zabava u Vezovskom šatoru je zajamčena, a predviđeni početak koncerta je u 20:00 sati.