Program 52. Đakovačkih vezova za ponedjeljak 2. srpnja proći će u znaku ovogodišnjeg Gastrofesta Đakovački vezovi koji se održava od 2. do 5. srpnja u Vezovskom šatoru. Kroz sve ove godine, svojom bogatom ponudom tradicijskih jela, Gastrofest je postao neizostavni dio Đakovačkih vezova.

Hrana je, također uz pjesmu i ples, vrlo važan dio prošlosti naših predaka, a kako je to kod njih izgledalo možete vidjeti ako u vrijeme trajanja Gastrofesta posjetite Vezovski šator i probate lovački gulaš, fiš paprikaš, čobanac, kulen ili neko drugo tradicijsko jelo koje će se naći u bogatoj ponudi Gastrofesta.

Za prvi dan Gastrofesta pobrinut će se lovci, točnije Lovački savez Osječko-baranjske županije i Lovni ured Đakovo koji će za sve posjetitelje Vezovskog šatora pripremiti lovački gulaš i lovačka jela.
Osim lovaca, na Gastrofestu će se u ponedjeljak predstaviti i IPS „Semeljačke snaše” iz Semeljaca s njihovim gostima, a na stolu će se naći raznolika tradicijska gastro ponuda.

Za sve ljubitelje tradicijske hrane, Gastrofest svoja vrata otvara u 19:00 sati.

Glazbeni program u Vezovskom šatoru ovoga puta započinje u 20:00 sati kada će atmosferu podgrijati Sanja Hajduković uz pratnju tamburaškog sastava „Slavonski vez“. Za nastavak sjajne atmosfere pobrinut će se svim posjetiteljima Đakovačkih vezova poznati tamburaški sastav „Zvona“ čiji je nastup predviđen za 22:00 sati.

Program 52. Đakovačkih vezova potražite ovdje.