Nakon Svečanog otvorenja 52. Đakovačkih vezova na red dolazi i vezovska subota. Ovogodišnja vezovska subota vrlo je bogata sadržajem, a došlo je i do nekih promjena rasporedu subotnjih događanja zbog četvrtfinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Rusije i Hrvatske.

Vezovskom subotom na red dolaze svi zaljubljenici u konjički sport budući da započinju konjička natjecanja koja se održavaju u Državnoj ergeli Đakovo. Natjecanja započinju u 10:00 sati na Hipodromu Državne ergele Đakovo prvim kolom Croatia Cupa za jednoprege i dvoprege kada je na rasporedu utakmica A u kojoj će natjecatelji pokazati svoje vještine u dresuri. Zatim u 11:00 sati na red dolazi Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje kada će biti održano 6 utakmica preponskog turnira u Zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo.

Prvo kolo Croatia Cupa za jednoprege i dvoprege nastavit će se na Hipodromu Državne ergele Đakovo u 16:30 sati, a tada će se održati i drugo kolo Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore. Na red dolazi utakmica C gdje će natjecatelji pokazati svoju vještinu u preciznosti.

Na Strossmayerovom trgu od 9:00 do 12:00 još će nam se jednom predstaviti Ukrajina, zemlja partner ovogodišnjih 52. Đakovačkih vezova. Svim zainteresiranim posjetiteljima predstavit će svoju gastronomiju, a također će održati i radionice tradicionalnih zanata i predstaviti proizvode njihovih narodnih majstora.

Popodnevni i večernji program dolazi u izmijenjenom izdanju zbog nogometne utakmice između Hrvatske i Rusije.

Gostujuće folklorne skupine 52. Đakovačkih vezova svoje će predstavljanje imati u 16:30 na pozornici u Strossmayerovom parku. Redom će nam se predstaviti sljedeće folklorne skupine: HKUD „Sarajlijeˮ Tomislavgrad, BiH, KUD „Dicmoˮ Dicmo-Kraj, St. Anthony’s Kolo Club “Croatiaˮ and Croatian Children’s School Los Angeles, SAD (Kolo klub „Croatia” sv. Ante i Hrvatska dječja škola sv. Ante u Los Angelesu), KUD „Mosorˮ Gata, HKUD „Fra Petar Bakulaˮ Posušje, BiH, KUD „Komaštreˮ Ogorje, KUU „Miljevciˮ Miljevci, FA „Hrvatska zoraˮ Melbourne, Australija, KUD „Sveti Ilija župa Kljaciˮ Kljaci, Tamburaško-plesna skupina „Hrvatska lozaˮ Chicago, SAD, KUD „Zvuci kamena i kršaˮ Imotski, KUD „Osojnikˮ Osojnik, KUD „Dikovačaˮ Zmijavci, Ukrajinsko kulturno – prosvjetno društvo „Ukrajinaˮ Slavonski Brod, KUD „Sveti Ivan Krstiteljˮ Gorica.

Ukrajina, zemlja partner 52. Đakovačkih vezova, svoje će predstavljanje imati na pozornici Strossmayerovog parka u 19:00 sati. Predstavit će se Koncertnim programom Nacionalnog centra narodne kulture „Muzej Ivan Hončar” iz Ukrajine u kojemu će nastupiti Dječja folklorna skupina „Oreliˮ i Folklorna skupina mladih Nacionalnog centra narodne kulture „Muzej Ivan Hončarˮ, Kijev, Ukrajina.

Do promjene nastupa došlo je i u Vezovskom šatoru gdje će grupa „Radio Luxemburg“ održati koncert prije utakmice, u 18:30 sati, a nakon njihovog nastupa organizirano je gledanje četvrtfinalne utakmice svjetskog nogometnog prvenstva između Rusije i Hrvatske koja počinje u 20:00 sati. Nakon utakmice u Vezovskom šatoru nastupit će poznata grupa „Hladno pivo“.

Program 52. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.