Program za utorak 3. srpnja na 52. Đakovačkim vezovima donosi izložbu Ukrajina i Ukrajinci koja će biti postavljena u Spomen-muzeju biskupa J. J. Strossmayera, a njezino otvorenje je u 10:00 sati. Ukrajina je odabrana za zemlju partnera ovogodišnjih, 52. Đakovačkih vezova te je ova izložba jedan dio programa kojim će se dragi gosti predstaviti.

Utorak nam donosi i nastavak Gastrofesta Đakovački vezovi koji se održava u Vezovskom šatoru. Cilj je Gastrofesta predstaviti razna tradicijska jela našega područja, a ovoga puta na svoje će doći ljubitelji ribe budući da je na redu tradicionalna fišijada. Kako to sve izgleda, kakav je fiš paprikaš ili šaran na rašljama, vidjet ćete ako posjetite Vezovski šator od 19:00 sati.

Nešto malo dalje, na Strossmayerovom trgu s početkom u 19:30 sati započinje smotra lokalnog folklora pod nazivom Đakovština u pjesmi i plesu. Na smotri će se kroz pjesmu i ples predstaviti brojne domaće folklorne skupine, a prvog dana smotre na pozornicu dolaze: KUD „Vesela šokadijaˮ Lapovci, KUD „Širokopoljacˮ Široko Polje, KUD „Zoraˮ Piškorevci, KUD „Vesela šokadijaˮ Koritna, KUD „Kuševacˮ Kuševac, KUD „Gorjanacˮ Gorjani, KUD „Kondrićaniˮ Kondrić i KUD „Slavonijaˮ Đurđanci.

Glazbeni program u Vezovskom šatoru započinje u 20:00 sati. Za podgrijavanje atmosfere pobrinut će se domaći tamburaški sastav „Lucky band“, a nakon njihovog nastupa slijedi pravi spektakl kada se na pozornicu penje zanosna Lidija Bačić poznatija kao Lille. Pjevačica je to koju ne treba posebno predstavljati, a luda zabava zajamčena je kao i svake večeri u Vezovskom šatoru.