Program 57. Đakovačkih vezova za srijedu 28. 6. 2023. godine pogledajte u nastavku, a cjelokupni program 57. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.

  • 18:30 sati – Predstava za djecu „Tunja”
    Lokacija: kuća Reichsmann
  • 19:00 sati – Izložba dječjih likovnih radova „Tradicijska svadba/svatovi moga kraja”
    Lokacija: kuća Reichsmann

Predstava za djecu “Tunja”

Predstava „Tunja“, Kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, interaktivna je komična predstava na temu prijateljstva i različitosti, nastala prema pjesmi Grigora Viteza „Kako živi Antuntun“.

Predstava je sudjelovala na Međunarodnom festivalu INPUT, Karlovac, 2022. i na Međunarodnom festivalu u Trebinju BIH 2023., na Susretu lutkarskih kazališta Hrvatske SLUK, Osijek 2. lipnja 2023. te će sudjelovati na Međunarodnom lutkarskom festivalu PIF, Zagreb u rujnu 2023.

„Tunja“ nam pokazuje na koje načine je beskonačna dječja mašta. Predstava se dramaturški oslanja na poznatu Vitezovu pjesmu, ali će se koristiti i druge kreativne ideje i maštarije. Kroz predstavu glumac će istraživati od nemogućeg moguće, obuhvatiti dio pjesme, ali i dodati nove nespomenute nelogičnosti. Predstava će afirmirati temeljne ljudske vrijednosti, poticat će djecu na igru, smijeh i zabavu te kroz interaktivne dijelove razbijati dječje strahove. Didaktična predstava koja kroz igru uči djecu o kazališnoj umjetnosti.

Predstava je namijenjena starijima od 4 godine, a njezino trajanje je do 35 minuta.