Danas, 21. lipnja 2023., u Strossmayerovom je parku predstavljen program 57. Đakovačkih vezova. Program su predstavili gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek i predstavnik generalnog sponzora Osječkog piva 1664 Mihael Končarević.

Predstavljenje programa otvorio je gradonačelnik Marin Mandarić, a zatim je o programu detaljnije govorila direktorica TZ Grada Đakova Marija Burek.

Program započinje danas “Ivanjskim kresovima”, a kao i svake godine glavni dio Đakovačkih vezova tri su završna dana od 7. do 9. srpnja, kada će se održati svečano otvaranje, nastupi folklornih skupina, svečana povorka i završni program pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita”.

Program je zaista raznolik, od Malih vezova, preko Gastrofesta u vezovskom šatoru gdje možemo kušati, fiš, đakovački čobanac, lovački gulaš i slavonske delicije do bogatog glazbenog programa također u šatoru gdje će nastupiti Mate Bulić, Nina Badrić, Jole, Željko Bebek i drugi. Sve je popraćeno izložbama, radionicama i naravno brojnim folklornim nastupima.

Vezovi će se otvoriti scenskom slikom “Svi se momci oženiše…”, a zatvoriti programom “Slavonijo, zemljo plemenita”, gdje će se održati izbor za najbolje nošeno narodno ruho.

Ovogodišnja svečana povorka brojat će oko 60 folkornih skupina, 40 svatovskih zaprega i 50 jahača.

Predstavnik generalnog sponzora Osječkog piva 1664 Mihael Končarević rekao je kako im je čast biti sponzor jednom ovakom događaju te naglasio kako je dio njihove vizije podržavati lokalnu zajednicu i ovakve događaje na prostoru čitave Slavonije i Baranje.

Predstavljanju 57. Đakovačkih vezova prisustvovalo je i četvero mladih članova đakovačkog KUD-a “Tena”, koji će biti najbrojniji u ovogodišnjoj svečanoj povorci.

Zemlja-partner ovogodišnjih Đakovačkih vezova je Sjeverna Makedonija.

Ovogodišnji Đakovački vezovi održavaju se od 21. lipnja do 9. srpnja 2023. godine.

Kompletan program 57. Đakovačkih vezova možete vidjeti ovdje.

Foto: Grad Đakovo